Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Vreau sa nu mor prost :D
PostPosted: Tue Jan 15, 2008 12:53 am 
Vassal

De 1 an jumate joc L2 si am tot auzit pe uni si pe altii vb de "Geodata"......as vrea sa stiu si eu ce ii aia........din cate am inteles ar fi platforma de baza a jocului.......astept niste raspunsuri ca sa inteleg si eu ce ii "Geodata"
va multumesc! :roll: :roll: :roll:

OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 19, 2008 3:18 am 
Vassal

deci nimeni nu imi poate da o explicatie???......daca nu ma ajuta nimeni atunci puteti inchide topicul....... :? :? :cry: :cry:

OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 19, 2008 5:32 pm 
Vagabond

Geodata este acea parte din server care defineste toate formele de relief, usile, peretii, scarile, copacii, alte forme de relief.
Ideea este ca in clientul tau, exista un perete in ToI (de exemplu), numai ca serverul nu stie ca acolo este un perete. Prin urmare tu nu vei putea trece prin perete, deoarece clientul tau stie ca exista un obstacol, numai ca mobul de dincolo de perete va putea trece prin el si veni direct la tine. De asemenea, poti folosi skilluri "prin perete". Pe un server cu geodata, chiar in cazul in care targezi mobul/playerul cu /target xxxxx, daca intre tine si mob/player exista un obstacol (perete), sistemul iti va da um mesaj de eroare de genu "you can't see target", pe cand pe un server fara geodata vei putea folosi skilluri chiar daca intre tine si target exista obstacole. Cel mai jalnic este la siegeuri pe un server fara geodata.
Cel mai bine se vede diferenta intre un server care are geodata si unul care nu are in ToI/catacombe/necropole.
In catacombe/necropole, de exemplu:
- pe un server cu geodata, daca dai hate pe un mob, tu ca player trebuie sa iesi "pe usa" ca sa ajungi pe hol, la fel si mobul(mobii) care te urmeaza;
- pe un server care nu are geodata, tu ca player va trebui sa iesi pe usa, pe cand mobul va trece prin perete, in linie dreapta.

Chiar si serverele cu geodata au buguri de geodata. Exista buguri de geodata chiar si pe retail. Un bug celebru de geodata pe retail era ca puteai ajunge la Kurikups fara sa traversezi tot Devil Island, o luai pe langa, prin mare, dadeai multe clickuri "pe cer" si sareai peste munti direct la Kurikups.

OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 20, 2008 9:12 pm 
Vassal

multumesc pentru raspuns.
Puteti inchide topicul acuma

OfflineProfile  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours