Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Упътване
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 6:49 pm 
Vagabond

Здравейте,Реших да почна да играя Lineage,но съм много неопитен и неорентиран в тази игра.Ако може да ми дадете някой сървар за игра(желателно е да има повече БГ-та),и евентуално някакъв сайт или форум където да науча основното за играта.Какъв герой да избера какви оръжия и т.н.Аз вчера почнах в Lineagii и сега съм 30-31 левел,но почти нищо не разбирам,и повечето време се лутам като муха без глава.
П.С.:Да кажа само,че английският не ми е най-силната черта,та евентуално ако ми помогнете и дадете някакво инфо,то да е на български.Благодаря предварително

Reply with quote
 OfflineProfile  
 Post subject: Re: Упътване
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 7:59 pm 
Knight

Това е линк към Българския сайт за Lineage2
http://lineageii.headoff.com/viewpage.php?page_id=92

Това е линк към форума на Български в Pmfun.
viewforum.php?f=18

Само, че ще ти е доста по-трудно в играта, ако не знаеш Английски, затова почни да го учиш - така или иначе, ще ти е полезно да го знаеш :).

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 8:11 pm 
Vagabond

Този сайт го знам,но повечето помощни опътвания отстрани вече не са валидни,т.е не ми ги отваря :( .А да питам в кой сървар да играя и евентулано като за новак с какъв герой?

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 8:35 pm 
Knight

Прегледай форума тогава, ето ти и още линкове към сайтове, но са на Английски
http://www.lineage2media.com
http://www.lineage2universe.com
http://l2.eogamer.com/wiki/Get_a_Pet
http://l2p.l2wh.com/wildmagic.html
http://legacy.lineage2.com/news/interlude_01.html
http://legacy.lineage2.com/news/graciafinal_04.html

За това, какъв герой да играеш, сам трябва да прецениш, като прочетеш за отделните класове, уменията (skills ) и ги пробваш на практика. Има и различни хроники на L2 и има разлики в характеристиките и уменията на един и същи клас. Мога, да ти кажа, че ако искаш да научиш истинската същност на играта, трябва да играеш "low rate server" - до х3 х5 х7, но можеш и да пробваш отделните класове на "high rate". Може би най-лесен клас е арчер - от гледна точка на skil-ovete, които има - не че лесен да биеш другите в pvp с него, а зависи и от хрониката която играеш. С една дума пробвай и сам си избери.

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 9:38 pm 
Heir

защо му давате акъл да играе лоу рейт- той сега почва да учи играта и на лоу ще се откаже още на 2 ден , почни на висок рейт 1000 , 2000 там за 5 мин си макс левел и ще видиш всички скилове и умения които придобиват героите. ако не ти хареса правиш си нов и така докато ти хареса нещо. бг играчи има на всеки сървър и все някой ще ти помогне, проблема е че не всеки иска да става даскал и да ти пише с часове кой скил за кво е и как да ги пускаш. ако има зала наблизо до вас където цъкат Л2 отиди там поогледай се малко и все нещо ще научиш от някой като седнеш до него и гледаш. аз така 2003- 2004 година я научих- с гледане и висене по залите с часове. нямаше никакво инфо в нета тогава за Л2 гледахме като телета и така малко по малко и с разменяне на инфо между играчите се учихме. сега е лесно има навсякъде инфо в нета само да имаш желание да се учиш и трябва да четеш и поне малко инглиша да поназнайваш. и тук да пишеш за хелп все някой ще ти каже нещо. запомни само че тази игра е голяма зарибявка и иска много време и хъс да я научиш добре. желая ти успех

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 9:46 pm 
Vagabond

Arturo Мерси :).И аз като теб почнах като излезна играта по залите,но финансите онези години за едно пишлеме си оказаха значението.А сега съм малко "дрът" вече да кисна по зали :).И да потчертая,че не съм пълен "нооб",просто доста неща съм ги позабравил,а за други се бъркам.Един бърз въпрос,ако ви се занимава отговорете ако не здраве все ще намеря отговорите някъде.С-граде оръжията само се коват ли протават ли се в магазина.И аджаба как става "енчването".Трябва ми рецепта,кристали или?...И само джужетата ли коват оръжията?

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 10:03 pm 
Knight

Arturo wrote:
защо му давате акъл да играе лоу рейт- той сега почва да учи играта и на лоу ще се откаже още на 2 ден , почни на висок рейт 1000 , 2000 там за 5 мин си макс левел и ще видиш всички скилове и умения които придобиват героите. ако не ти хареса правиш си нов и така докато ти хареса нещо. бг играчи има на всеки сървър и все някой ще ти помогне, проблема е че не всеки иска да става даскал и да ти пише с часове кой скил за кво е и как да ги пускаш. ако има зала наблизо до вас където цъкат Л2 отиди там поогледай се малко и все нещо ще научиш от някой като седнеш до него и гледаш. аз така 2003- 2004 година я научих- с гледане и висене по залите с часове. нямаше никакво инфо в нета тогава за Л2 гледахме като телета и така малко по малко и с разменяне на инфо между играчите се учихме. сега е лесно има навсякъде инфо в нета само да имаш желание да се учиш и трябва да четеш и поне малко инглиша да поназнайваш. и тук да пишеш за хелп все някой ще ти каже нещо. запомни само че тази игра е голяма зарибявка и иска много време и хъс да я научиш добре. желая ти успех

Първо прочети по-внимателно какво му написах и тогава коментирай какъв акъл му давам !

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 10:11 pm 
Heir

ако искаш да научиш истинската същност на играта, трябва да играеш "low rate server" - до х3 х5 х7 кажи кога ти рожденния ден да ти купя очила

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 10:13 pm 
Heir

джуджака кове итемите - събираш материали и рецепти - то си пише като кликнеш на крафтера какво ти трябва

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 10:57 pm 
Knight

Art0 wrote:
Arturo Мерси :).И аз като теб почнах като излезна играта по залите,но финансите онези години за едно пишлеме си оказаха значението.А сега съм малко "дрът" вече да кисна по зали :).И да потчертая,че не съм пълен "нооб",просто доста неща съм ги позабравил,а за други се бъркам.Един бърз въпрос,ако ви се занимава отговорете ако не здраве все ще намеря отговорите някъде.С-граде оръжията само се коват ли протават ли се в магазина.И аджаба как става "енчването".Трябва ми рецепта,кристали или?...И само джужетата ли коват оръжията?

Човек, чети и пробвай няколко сървъра, че всеки сървър си прави различни опциите - някъде се продават и В, А, S итеми. Енчатвянето е просто с двойно кликване върху скрола и после издърпваш итема, който ще енчантваш. Коват само джуджетата и им трябат рецепти и материали всякакви. Вземи поиграй, припомни си нещата и на практика, чети различните сървъри какви опции предлагат. И без да понаучиш Английски, ще ти е доста трудно да се ориентираш. Ако имаш приятел, който играе постоянно, отивай при него - поне напърво време. Айде и успех от мен.

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 11:37 pm 
Viscount

Хайде без обиди и лични нападки ако обичате.
Колкото до автора на темата:
Ще ти е трудно без английски, но ако се напънеш ще свикнеш със времето.
Има и руски сървъри, където играта е преведена изцяло на руски - ако разбираш руски де.

Имаш две опции за избор на сървър:
Едната опция е ако искаш да научиш всичко от-до в играта, почваш на версия High-Five и на low-rate сървър.
Опция номер две не включва това, но включва по-новите хроники (версии) на играта - Goddess of Destruction. Можеш да почнеш на официалните сървъри.

Можеш да видиш в кои райони да ходиш като натиснеш alt+M в играта. Отваря се картата, после натискаш World Info и Hunting zone - сортираш по левел, гледаш кой левел ти пасва на тебе и в коя територия се намира и отиваш там.

За всякакви други въпроси относно играта можеш да ме питаш мене - играя само на low rate сървъри.

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 11:53 pm 
Knight

Да, хубаво направи....че махна простотиите. Това така или иначе го написах в отговор, .....
и приятна вечер от мен.
Пиша му, много ясно, ако иска истинска игра отива на лол рейт, преди това може да пробва класовете на хай рейт. И му го пиша неслучайно, защото сега играя на един х50 ( с разни GM шопове. mana pots и така нататък ) и тука половината хора ( почнали за първи път на тъкъв сървър и рейт ), стават 85 лвл и даже не знаят, че съществуват MOM/BOM и куп други елементрани неща... и колко мислиш, че се радват на играта като все ги бият напред назад.
И мислиш ли, че човек, който не знае как се енчантва, ще научи нещо за тази игра, ако играе само high rate ? Надали, ти си я научил на такъв рейт.

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Wed Mar 06, 2013 12:06 am 
Viscount

Мда, прав си. Като за начало low-rate му е майката. После като понавлезе малко в играта, да отиде на някой high rate сървър и да пробва различните класове.
Щото ако вземе да се пише всичко на хартия в тази игра, ще излезе цяла енциклопедия. :)

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Wed Mar 06, 2013 4:03 pm 
Vagabond

Приятели благодаря ви много горе доло почнах да се ориенирвам.А само да питам работата с кристалите как става?Смисал С и Д граде кристалите пак само джуджета ли ги правят и от чупене на предмети(което пак май само джуджетата го могат) или евентуално се продават някъде, или дропват някъде?

Reply with quote
 OfflineProfile  
PostPosted: Wed Mar 06, 2013 8:43 pm 
Viscount

Кристалите по принцип се правят от джуджета, като трошат съответния грейд оръжия или доспехи.
Има и друг вариант за правене на кристали от всички раси, но не ти го препоръчвам като за начинаещ. Със енчанти - това е предмет, който се слага върху оръжия или броня/бижута - Scroll: Enchant Armor C (EAC) или Scroll: Enchant Weapon C (EWC) примерно.
Когато EAC се слага върху броня, се покачва Power Defence (P. Def) и Magic Defence (M. Def) за бижута.
Когато EWC се сложи върху оръжие, се покачва Power/Magic Attack на оръжието.
Съответно ставаш по-здрав. Но не като терминатор. :)

Та на въпроса за кристалите - на повечето сървъри може да се енчатват предмети безопасно до +3 включително. От там нагоре има шанс предмета ти да се строши и да го загубиш. Като се строши предмета, получаваш кристали от съответния грейд.
Най-много кристали дават оръжията.

Ако ти трябват кристали за нещо, по-добре си купи. :)
И кажи на каква хроника играеш, да знам какво да ти казвам.

Reply with quote
 OfflineProfile  
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours