Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Shillien Knight - Jak zostać Hero
PostPosted: Fri Apr 26, 2024 2:01 pm 
Vagabond

~~~~Poradnik Shillien Templara~~~~
==============================

To było dość bardzo temu. Serwer L2 Addict, raty x500 lub x1000. Kronika na której zdobyłem status Hero nie raz lecz co najmniej dwa razy to była Gracia Final.

Miałem Top S84 Vesper Armor zenchantowane na +16. Vesper Cutter, Vesper Buster i Vesper Thrower. Wszystko na +16. i Vesper Jewels też zenchantowane na +16. Jedną rzecz miałem na +15 ale nie pamiętam którą. Tarcze albo Ring. Napisałem Top bo na tym serwerze Vesper bronie, zbroja i biżu były maximum do zdobycia. Max enchant na tym serwerze wynosił +16 i maxymalny poziom to 85 lvl. Shillien Templar to tank, który ma mnóstwo debuffów. Został stworzony do walki przeciwko melee wojownikom. Wysysa życie, spowalnia, truje i itd.

Ale przeciwko magom stosujemy inną taktykę:

(SA) Special Ability do broni:

- Broń fizyczna (Vesper Cutter +16) tylko z Focus
- Broń magiczna (Vesper Buster +16) tylko z Acumen
- Łuk (Vesper Thrower +16) tylko z Focus

Kiedy mamy do czynienia z magiem, dd (damage dealer), nie wrzucamy mu debuffów ani nie wysysamy mu życia, magicznymi skillami (umiejętnościami), kiedy on ma szybsze i silniejsze czary.

Już piszę, jak walczymy z magami. Nie używamy debuffów (skilli – umiejętności osłabiających) lub czarów. Nie mamy na to czasu. Podbiegamy, wrzucamy skill Anti Magic Armor (zwiękasza M Def. o 5000 przez 30 sekund). i walimy, naparzamy z miecza na przemian z Shield Bash. Nie używamy Sting, ani Judgment lub Shield Strike, nie motamy się. Mamy czas tylko na Shield Bash (Stunuje (Ogłusza) przeciwnika na 2 sekundy i ściąga Target(Cel) z Ciebie. Kiedy mamy już połowę życia lub mniej. Anti Magic Armor skill, już się wyłączył, wrzucamy Shield of Faith (zwiększa M. Def o 2700 przez 15 sekund). Na Olympiadzie, kiedy mamy już 1/3 HP (życia i włączamy nasze (UD) Ultimate Defense lub Vengeance i bijemy się a przeciwnik od nas odbiega, a my nie możemy się ruszyć, wyciągamy łuk i strzelamy z łuku. A gdy mamy Ultimate Defense i Vengeance skille zenchantowane w movement (poruszanie się) to mamy wygraną na 100%. ;)

Dye (tatto) tatuaże jakie polecam:

+3 Str -3 Con
+2 Str -2 Con Siła musi być
+3 Dex -3 Con
Odejmujemy dużo od Cona ale jesteśmy fighterami (wojownikami) z obrażeniami na PvP, zwiększamy szybkość poruszania się, blok tarczy i szansę na krytyki.

Na Olympiadzie pokonywałem Hero Sh (spellhowlera) i na wielu pvp, które już nie zliczę. Pozdrawiam wszystkich rodaków i mam nadzieję, że mój poradnik do czegoś się przydał. ;)

Reply with quote
 OfflineProfile  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours